Alcohol, onze vriend en vijand, 5 manieren om te reiningen

alcohol

Alcohol, een haat liefde relatie

Net zoals de meeste mensen heb ik ook een haat liefde relatie met alcohol. Ik vind het heerlijk om gezellig een wijntje te drinken bij het eten en een GT als ik op stap ben. Maar de volgende dag vindt je dit toch allemaal minder gezellig..

Wat ik ook wel weet is dat alcohol niet erg gezond voor me is. Het staat mijn prestaties in de gym en mijn herstel in de weg waardoor mijn spierontwikkeling verminderd.

Het zou dus beter zijn als je gewoon stopt met het drinken van alcohol! Echter, aangezien dit toch wel een beetje saai zou worden en het vaak niet haalbaar is, heb ik hier een aantal tips voor je om te zorgen dat je lichaam zich sneller van de slechte stoffen reinigt.

Drink groene thee

De antioxidanten in groene thee beschermen de lever en helpen hem detoxifyen.

Gebruik kurkuma

Uit verschillende studies is gebleken dat kurkuma, of geelwortel, het effect van alcohol verminderd en de lever beschermd.

Eet probiotica

Probiotica ondersteunen de lever en helen de schade die alcohol aan de lever heeft gemaakt. Probiotica vind je in producten als yoghurt, kefir, tempeh, kim chi en zuurkool.

Drink water, met citroen of limoen

Een bekende tip is natuurlijk om veel water voor en na (en het liefst ook tussendoor) het gebruik van alcohol te drinken. Alcohol droogt je lichaam als het ware uit, als je jezelf goed gehydrateerd houdt zul je de kater tegengaan. Gooi daarnaast een citroentje of limoentje in je water. De flavonoïden en mineralen uit de vrucht helpen je lever weer schoon te worden.

Eet asparagus!

Dit had je vast niet verwacht maar er is aangetoond dat vooral asparagus de cellen van de lever beschermen tegen alcohol. Daarnaast zouden asparagus voedingsstoffen bevatten die een kater tegen gaan.

 

Veel succes met het uitproberen van deze tips om een kater tegen te gaan en drink natuurlijk ook liever wat minder;)

Geef een reactie