5 redenen waarom vrouwen aan krachttraining moeten doen

krachttraining

Krachttraining en vrouwen

Het krachthok en krachttraining is allang niet meer alleen voor vrouwen. Mocht je nog steeds niet overtuigd zijn heb ik hier 5 reden voor je waarom het toch een goed idee is! En vrees niet, je zult niet in de hulk veranderen;)

1. Ga de aftakeling tegen

Hoe oneerlijk het ook is, vanaf dat we volwassen zijn wil ons lichaam graag spier afbreken. Ga dit tegen door extra spier aan te maken.

2. Houd je botten sterk

Uit onderzoek is gebleken dat krachttraining je botdichtheid kan verhogen. Hierdoor zul je minder snel last van botbreuken hebben op oudere leeftijd.

3. Betere gezondheid

Naast dat fit zijn natuurlijk goed is voor je gezondheid is ook gebleken dat krachttraining het risico op hart en vaatziekten verminderd. Het cholesterolgehalte in je bloed verlaagt en je bloeddruk verbeterd. Ook wordt je bloedsuikerspiegel gezonder door krachttraining waardoor diabetes type 2 kan worden tegen gegaan.

4. Je zult sneller afvallen!

Spieren verbranden meer vet. Op het moment dat je spiermassa groter wordt zal je lichaam dus ook meer vet verbranden. Hiernaast geef je je metabolisme een boost door te liften. Meer tips om af te vallen lees je hier.

5. Wordt zelfverzekerder!

Je lichaam wordt strakker en je gaat lekkerder in je vel zitten. Training heeft een positief effect op je humeur door het vrijkomen van hormonen. Je voel je al snel sterk en geweldig na een goede lift sessie!

Geef een reactie